MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Form Tasarımı-3

NESNELER

Formların Tasarımı  (3.Bölüm)


Bu makalemizde Form tasarımı konusuna devam ediyoruz, Formumuzu tekrar tasarım modunda açıyoruz. Alt Bilgi kısmını açıyoruz. Buraya Gezinti Düğmelerini ve Kayıt İşlemleri Düğmelerini ekliyoruz. 
Bunun için Tasarım Araçlar kısmından Komut Düğmesi üzerine tıklıyoruz, formun alt bilgisine geliyoruz. daha sonra uygun bir yere mouse ile düğmeyi yerleştiriyoruz.

Access Form Tasarımı


Komut Düğmesini ekledikten sonra sihirbaz penceresi açılacaktır. (Varsayılan olarak Sihirbazlar devrededir.) Bu komut Düğmesini Formda ilk kayıta gitmek için kullanacağız. Bunun için pencerede seçili olan kısmı değiştirmiyoruz ve ileri butonuna tıklıyoruz. Kategorilerde Kayıt Gezintisi, Eylemlerde İlk Kayda Git işaretli geliyor.


Access Form Tasarımı
Access Form Tasarımı


3.Pencerede Düğme üzerinde resim mi yoksa metin mi olacağını belirliyoruz.

Access Form Tasarımı


Bu pencerede 1 Nolu seçeneği işaretlediğimizde Düğme Üzerinde İlk Kayıt yazısı görünecektir. 2. Nolu seçeneği seçtiğimizde düğme üzerinde sol tarafta görünen resim görünecektir. Listede 2 adet resim görünmektedir. 3. Nolu seçeneği işaretlediğimizde MS Access’in içerisindeki tüm resimler listeye alınacaktır. Eğer bu resimlerden de istemiyorsanız 4. Nolu Seçenek ile (Gözat) Bilgisayarınızda bulunan 16x16 ebatında bir resim dosyası ekleyebilirsiniz. İleri Butonuna tıklıyoruz, gelen pencerede Komut Düğmesini isimlendirmemizi istiyor, burada düğmeye göreviyle ilgili bir isim verirsek daha sonra bulmamızda kolaylık sağlayacaktır. 

Access Form Tasarımı

Access Form Tasarımı

Son butonuna tıklıyoruz. 

Access Form Tasarımı

1.Düğmemizi oluşturmuş olduk. Diğer düğmeleri de aynı mantık sırasına göre oluşturuyoruz. Bunlardan ilk dört tanesini, yani İlk Kayıt, Önceki Kayıt, Sonraki Kayıt, Son Kayıt Kayıt Gezintisinden, sonraki düğmeleri yani, Kayıt Sil, ve Yeni Kayıt Ekle düğmelerini Kayıt İşlemlerinden oluşturuyoruz. Son Ekran Görüntümüz aşağıdaki gibi olacaktır. Önümüzdeki makalelerde form tasarımı konularına devam edeceğiz.

Şimdilik
Hoşcakalın…

Yorum Gönder

0 Yorumlar