MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Seçenekleri-2

GENEL BİLGİLER

ACCESS SEÇENEKLERİ (2.Bölüm)

Evet Değerli Okurlar Access Seçenekleri konularını incelemeye devam ediyoruz.


2. Seçeneğimiz olan Geçerli  Veri tabanı  Sekmesinde bulunan ayarların 1. Si yaptığımız uygulamaya yönelik seçeneklerdir. 1 nolu pencerede, burada Uygulama başlığı alanına yazdığınız metin Access penceresi başlık çubuğunda yer alır, 


Buraya yazılan metin uygulama içerisinde kullanılan form veya raporların başlığında bulunmaz. Uygulama simgesi ise buradan bir simge seçtiğinizde bu simge Access penceresinin en solunda yer alır. Eğer uygulama içerisinde form ve raporların başlıklarında da kullanılacaksa Form veya Rapor Simgesi olarak kullan seçeneğinin aktif edilmesi gerekir. 

Bir altta bulunan Durum çubuğunu Görüntüle ayarı durum çubuğunun görünmesini yada görünmemesini sağlar, bir altta bulunan 2 Nolu Pencerede Belge penceresi seçenekleri ayarı Sekmeli seçildiğinde tüm formlar sekmeli düzende açılır. Bu varsayılan ayardır. İsterseniz örtüşen pencereleri seçerek formları ayrı pencerelerde açabilirsiniz.

3 nolu pencerede ise en önemli performansı artıran  ayar olan Kapatırken Düzenle ayarıdır. Bunu işaretlediğimizde Uygulama her kapatıldığında düzenlenir ve uygulamanın daha hzlı açılmasını sağlar. Diğer ayarlar genelde varsayılan ayarlardır.
Gelecek makalemizde Access Seçenekleri konularından Veri Sayfası Sekmesini inceleyeceğiz,

Şimdilik,
Hoşcakalın..

Yorum Gönder

0 Yorumlar