MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Seçenekleri 4-2

GENEL BİLGİLER

Nesne Tasarımcıları
Sorgu Tasarımı

Evet arkadaşlar Merhaba...
MS Access Seçenekleri konusu olan, sorgu tasarımındaki seçeneklere kaldığımız yerden devam ediyoruz.



1.Seçeneğimizde Tablo adlarını göster, sorgu tasarım penceresinde alt ızgarada bulunan satırlarda Alan satırından sonra tablo satırı vardır. eğer bir çok ilişkili tablolarda sorgu tasarımı yapıyorsanız bu satırın olması size kolaylık sağlayacaktır. Varsayılan olarak gösterilir.

2. Seçeneğimizde Tüm Alanların Çıktısını Al seçeneği işaretli olduğunda sorgu tasarım penceresinde tablodan alan eklemeseniz bile sorguyu çalıştırdığınızda tüm alanları gösteren bir ekran elde edilir.

3.Seçeneğimizde Otomatik birleştirmeyi etkinleştir seçeneği aktif olduğunda sorgu tasarım penceresinde iki tablo arasındaki ilişki otomatik olarak oluşturulur.

Bir sonraki ayarımız sorgu tasarımında kullanılacak yazı tipi ve boyutunu buradan ayarlıyoruz. Sonraki seçeneğimiz ise  SQL Server Uyumlu Sözdizimi (ANSI-92) altında Bu veritabanında Geçerli veritabanında sorgularınızı Microsoft SQL Server veritabanlarına göre çalıştırmak istediğiniz bu seçeneği işaretleyin.  sorgularda söz diziminiz  ANSI-92 olması gerekir. ANSI-89 söz dizimine göre tasarlanmış sorgular hata verebilir çalışmayabilir. Eğer bundan sonra tüm veritabanlarınızda ANSI-92 uyumlu olmasını isterseniz bu seçeneği aktif hale getirmelisiniz.

Makalemizi burada bitiriyoruz. Bir sonraki makalemizde Ms Access seçenekleri konularından olan Nesne tasarımcılarda form/rapor tasarımı ayarlarından bahsedeceğiz.

Şimdilik, Hoşcakalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar