MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Seçenekleri-5

GENEL BİLGİLER

Yazım Denetleme

Arkadaşlar Merhaba... 
Bu makalemizde MS Access Seçenekleri konusu olan Yazım Denetleme ayarlarına değineceğiz.

Otomatik düzelteme, biçimlendirme, hata gösterme şekilleri gibi ayarlar mevcuttur.

Access Seçenekleri

2 Numara ile gösterilen otomatik düzeltme seçeneklerine girdiğimizde aşağıdaki ekranla karşılaşırız.


Access Seçenekleri


Burada MS Access veritabanına yazdığımız metinleri yazarken hangi düzeltmeleri yapmasını istiyorsak onları işaretleyeceğiz. Örneğin burada 3.Seçenek olan Gün adlarını büyük harfe çevir etkin ise Biz salı yazdığımızda Bu metin otomatik olarak SALI olarak kaydedilir. Yine Aynı şekilde 2. ayarda Tümcelerin ilk harfini büyük yap olarak işaretlediğimizde bir cümle içerisinde geçen kelimelerin hepsinin ilk harfi büyük olur.

3. Nolu pencerede ise en çok kullandığımız uzun kelimeleri kısaltma kodu vererek yazdırılmasını sağlayabiliriz. Örneğin Değiştirilen penceresine tbmm yazalım, Yerine penceresine de Türkiye Büyük Millet Meclisi yazalım Tamam deyip kapatalım. Veritabanı içerisinde kayıt yaparken tbmm yazdığımızda Bu yazımız Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak değişir.

Arkadaşlar bugünlük bu kadar, gelecek makalemizde bir diğer MS Access Seçenekleri konusu olan Dil ile ilgili ayarlarımıza değineceğiz.

Kendinize iyi bakın, Bu arada bayram yaklaşıyor, belki biraz ara verebilirim. Şimdiden hepinizin Ramazan bayramını kutlar, sağlık, huzur ve esenlikler dilerim.

Şimdilik, Hoşcakalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar