MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Seçenekleri 7-1

GENEL BİLGİLER

ACCESS SEÇENEKLERİ (7/1.Bölüm)
İstemci Ayarları / Düzenleme

Arkadaşlar Merhaba,
MS Access seçenekleri konusu olan, 7 Seçeneğimiz olan İstemci Ayarlarında Düzenleme bölümünü inceleyeceğiz.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. İstemci ayarlarında yaptığınız değişiklikler tüm access veritabanı uygulamalarınıza yansır. Fakat web tabanlı uygulamanız varsa bu ayarları değiştirmeniz değişikliğe yol açmaz.

Düzenleme Seçeneği ekran görüntümüz aşağıdaki gibidir.


 Access Seçenekleri

1.Ayar: Varsayılan Ayar Sonraki Alan seçeneğidir. Enter tuşunun davranışını belirliyoruz. Burada form içindeyken Enter tuşuna basıldığında, sonraki kayda gitmesini isterseniz Sonraki Kayıt, bir şey yapmasın diyorsanız Yerinde kal seçeneğini seçebilirsiniz.

2.Ayar: Form içerisinde herhangi bir alana girdiğinizde Alan varsayılan olarak Tüm alanı seçer siz bu seçeneği Alan sonuna git olarak ayarlarsanız. Alanda bir string var ise stringin bittiği yere konumlanır.

3.Ayar: Alan içinde iken Ok tuşuna bastığınızda ne olacak? Buradan ayar yapacaksınız. Sonraki Karakter veya Sonraki alan seçimleriniz arasında yer alıyor.

4.Ayar: Sağ Sol ok tuşlarına basıldığında, İmleç ilk alanda mı yoksa son alanda mı duracak. Varsayılan bul/değiştir davranışı ise fazla bir değişikliğe yol açmayan bir ayardır Zaten Bul değiştir penceresinde gerekli ayarlamalar yapılabiliyor.

5.Ayar: Onay Ayarı Veri tabanınızda bir eylem sorgusu çalıştırdığınızda MS Access sizden varsayılan olarak onayınızı ister örneğin silme sorgusu çalıştırdığınızda 1 kayıt silinecek silinsin mi? eğer bu uyarı mesajını almak istemezseniz Bu ayarın 3. seçeneği olan Eylem sorguları işaretini kaldırabilirsiniz. diğer iki seçenekte belge silme ve kayıt değişikliklerinde uyarı gösterilip gösterilmeyeceğini belirler.

6.Ayar:Varsayılan yön Eğer arapça dili kullanacaksanız Sağdan Sola seçeneğini seçmeniz gerekir. Burada yön terimi metin girdiğinizde imleç sağdan sola doğrumu ilerleyecek yoksa soldan sağa doğru mu?

7.8. ve 9. Ayarlar: veri tabanında kullanılan farklı diller için gerekli olan ayarlardır. Fakat En sonda bulunan Hicri Takvim Kullan ayarı seçildiğinde Formunuzda Takvim denetimini açtığınızda hicri takvim görüntülenir. 2015 için Hicri 1436 gibi.

Gelecek makalemizde MS Access seçenekleri konusuna son hızla devam edeceğiz.

Arkadaşlar hepinize iyi çalışmalar diliyorum, Ben MS Access öğrenmek istiyorum diyorsanız, blog yazılarımı takip etmeye devam edin...

Şimdilik, Hoşcakalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar