MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Seçenekleri 7-3

GENEL BİLGİLER

ACCESS SEÇENEKLERİ (7/3.Bölüm)
İstemci Ayarları

Arkadaşlar bu makalemizde MS Access seçenekleri konusu olan İstemci ayarlarının son bölümüne değineceğiz.


Access Seçenekleri

1 Nolu bölümde 1. seçeneğimiz olan MS Access başlatıldığında eğer son kullandığınız uygulama açılsın diyorsanız bu ayarı işaretleyin.
Varsayılan Açma Modu Paylaşılan seçilirse veritabanı ortak kullanılıyorsa seçilir. tek kullanıcı ise Özel kullanım işaretlenmelidir.

2 Nolu bölümümüzde ise Varsayılan kayıt kilitleme ayarıdır. Kilit Yok ayarı seçildiğinde çok kullanıcılı uygulamada tüm kayıtlar düzenlenebilir hale getirilir. Tüm kayıtlar seçildiğinde ise açık olan sorgu ve tablolardaki kayıtların hiçbiri düzenlenemez. Düzenlenmiş Kayıt ise üzerinde değişiklik yapılan kayıt kilitlenir ve diğer kullanıcılar bu kayıt düzenlenene kadar üzerinde değişiklik yapamazlar.

3 Nolu bölümde ise Veritabanlarını kayıt düzeyi kilitlemeyle aç seçeneği mevcut olup bunun alt ayarları da dışarıdan bağlantısı (ODBC) olan uygulamanın hangi aralıklarla işlem yapılacağını belirtmek için kullanılır.

4 Nolu bölümde ise DDE İşlemleri ayarı mevcuttur. DDE (Dinamik Veri Değişimi) olaylarında istekleri yok saymak ve yenilemeyi etkinleştirmek için ayarlar yapılabilir.

5 Nolu bölüm şifreleme tekniği ile ilgili bölümdür burada çok kullanıcılı uygulama ise 1.seçenek, yoksa 2. seçenek daha uygundur.

6 Nolu bölüm ise diğer tüm ofis programlarında da geçerli olabilecek bir ayar olan Tema ayarıdır. Buradan bir tema dosyası seçerek ilave yazı tipleri ve renkleri kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar MS Access seçenekleri konusu olan İstemci ayarlarını bitirmiş bulunmaktayız. Gelecek makalemizde Tüm Office programlarında da geçerli olan Şeridi Özelleştir ayarlarına giriş yapacağız. Diğer ofis programlarında da ortak olan bu ayar ile MS Access penceresini kendinize uygun hale getireceksiniz.

Şimdilik,
Hoşcakalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar