MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Seçenekleri-9

GENEL BİLGİLER

ACCESS SEÇENEKLERİ (9.Bölüm)
Hızlı Erişim Araç Çubuğu

Arkadaşlar Merhaba,
Bugün MS Access seçenekleri konusu olan 9. sekme, Hızlı Erişim Araç Çubuğundan bahsedeceğiz. Nedir Hızlı erişim araç çubuğu? Aşağıdaki şekilde Hızlı erişim araç çubuğu seçenekleri penceresi görülmektedir. Bu pencerede tıpkı Şeridi özelleştir ayar penceresi ile hemen hemen aynıdır.

1 Nolu alanda eklenecek olan komutlar listesini görebilirsiniz. 2 Nolu alanda Hızlı erişim araç çubuğuna komut ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz. 3 Nolu alanda ise Hızlı erişim araç çubuğunda bulunan komutları görebilirsiniz.


Access seçenekleri

Diyelim ki yazmış olduğunuz uygulamaları veya nesneleri sık aralıklarla E-posta gönderiyorsunuz, hızlı erişim araç çubuğuna eklediğiniz E-Posta komutu ile daha hızlı veri gönderebilirsiniz. veya sorgularla yoğun olarak çalışıyorsanız SQL Göster komutunu ekleyerek daha hızlı çalışabilirsiniz.
Aşağıdaki şekilde hızlı erişim araç çubuğu gösterilmiştir.


Access seçenekleri

Varsayılan olarak Kaydet, Geri Al ve Yinele komutları bulunmaktadır. İsterseniz sağ tarafta bulunan açılır kutudan mevcut olan komutları ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz. Bu çubuğu şeridin altına da yerleştirebilirsiniz.

Bugünkü makalemiz bu kadar, Gelecek makalemizde Bir diğer MS Access seçenekleri konusu olan Eklentiler ayarlarına değineceğiz.

Şimdilik,
Hoşcakalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar