MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Seçenekleri 10-2

GENEL BİLGİLER

ACCESS SEÇENEKLERİ (10/2.Bölüm)
Eklenti Ekleme

Merhaba Arkadaşlar...
Geçen makalemizde eklentiler konusuna giriş yapmıştık eklentiler penceresini açıklamıştık. Bu makalemizde ise eklentilerin ekleme ve kaldırma konularından bahsedeceğiz. 

Öncelikle eklenti türü olarak 2 tür eklenti vardır. Bunlardan 1. si COM eklentiler olarak adlandırılan tüm ofis programlarında kullanılabilen eklentilerdir. Türkçesini söylemek gerekirse Ortak Eklentiler manasını taşımaktadır. Diğer eklenti çeşidi ise MS Access'te kullanılmak üzere oluşturulmuş eklentilerdir.

Diğer ofis programlarına baktığımızda bir kaç değişik seçenek dışında genel seçenekler aynıdır.


Access seçenekleri

Yukarıdaki ekranda en son seçenek olan Devre dışı öğeler bir problem sonucu oluşan eklentinin devre dışı kalan durumunu gösterir. Yukarıda işaretli kırmızı ile işaretli olan kısımda, MS Access eklentisi eklemek için Access Eklentileri seçeneğini seçip Git komutuna tıklarız. Daha sonra aşağıdaki pencere karşımıza çıkacaktır.


Access seçenekleri

MS Access eklentisi olarak ekleyeceğiniz dosyaların dosya uzantıları accda,accde,mda,mde olabilir. COM eklentileri ise exe ve dll dosya uzantılarına sahip olmalıdır.

Değerli arkadaşlar, bu makalemizin de sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir daha ki makalemizde programlarımızı koruma altına almak, güvenilir konumlara yerleştirmek ve güvenlik ayarlarımızı yapmak için MS Access Seçenekleri konusunun Son Ayar kısmı olan Güven Merkezi bölümünü açıklayacağız.

Şimdilik,
Hoşcakalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar