MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Seçenekleri 11-1

GENEL BİLGİLER

ACCESS SEÇENEKLERİ (11/1.Bölüm)
Güven Merkezi / Güvenilen Yayıncılar

Evet arkadaşlar hepinize iyi günler, iyi çalışmalar dileğiyle başlamak istiyorum. Bu makalemizde MS Access seçenekleri konusu olan Güven Merkezi' ni ele alacağız. 

Nedir bu güven merkezi? hangi ayarlar yapılır, neler içerir, güvenliğimizi nasıl etkinleştirebiliriz. Program çalıştırmadaki sorunlarımızı buradaki ayarlardan nasıl giderebiliriz? gibi sorulara ışık tutacağız.

  Access seçenekleri

MS Access seçeneklerinden 1 Nolu alana tıkladığımızda yukarıdaki ekranla karşılaşacağız. Burada 2-3 ve 4 Nolu alanlar Gizliliği koruma, güvenlik ve MS  Access güven merkezi hakkında yazılı kaynaklara ulaşmanız amacıyla düzenlenmiştir. Bizim esas işimiz 5 Nolu alanla. yani Güven Merkezi Ayarları buraya tıkladığımızda ise aşağıdaki ekranla karşılaşacağız.


Access seçenekleri

Burada da yine karşımıza 9 ayrı güvenlik seçeneği çıkacaktır. Bunları tek tek açıklayacağız. İlk seçeneğimiz Güvenilen Yayımcılar. (1 Nolu Alan)
Güvenilen Yayımcılar, o anda bilgisayarınızda mevcut olan güvenilir yayımcıların bir listesini gösterir. (2 Nolu Alan) , 3 Nolu butona tıkladığımızda ise seçili olan yayımcının sertifika bilgisini görüntüleyebilirsiniz. Aşağıda seçili olan yayımcının bilgisayarda bulunan sertifikası görülmektedir.

Access seçenekleri

Güvenilen yayımcıları Kaldır butonu ile kaldırabilirsiniz.
Bir daha ki makalemizde MS Access seçenekleri konusuna devam edeceğiz, görüşmek ümidiyle...

Şimdilik,
Hoşcakalın... 

Yorum Gönder

0 Yorumlar