MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Access Seçenekleri 11-2

GENEL BİLGİLER

ACCESS SEÇENEKLERİ (11/2.Bölüm)
Güven Merkezi / Güvenilen Konumlar

Günaydın Arkadaşlar...
Bugün MS Access Seçenekleri konusu olan Güvenlik bölümünün 2.Sekmesi yani Güvenilen Konumları inceleyeceğiz.


Access seçenekleri

Yukarıda Güvenilen Konumlar Penceresi görülmektedir. Bu pencerede 1 Nolu alana tıklandığında sağ tarafta görülen seçenekler belirir. 2 Nolu alan Mevcut güvenilir konumu göstermektedir. 3 Nolu alanda 2 adet seçenek bulunmaktadır. Bunlardan 1.si Ağımdaki güvenilen konumlara izin ver seçeneği bir ağa bağlıysanız bu ağda bulunan herhangi bir klasörü güvenilen konumlara eklenmiş olabilir. Bu klasöre güveniyorsanız bunu işaretleyebilirsiniz. fakat ağdan gelen saldırılara karşı korunmak için bu seçeneği pasif olarak bırakabilirsiniz. 

2.seçeneğimiz ise Tüm Güvenilen konumları devre dışı bırak seçeneğidir. Bunu etkinleştirdiğinizde bütün güvenilen konumlar devre dışı bırakılır.
4. Nolu Alana tıkladığımızda Yani Yeni Konum ekle butonu bilgisayarınızda ya da ağda bulunan bir konumu güvenilen olarak ekleyebilirsiniz. 5. Alan tıkladığımızda üst pencerede seçili olan güvenilen konum kaldırılır. 6.Alan ise Değiştir butonu bu butona tıklandığında üst pencerede seçili olan güvenilen konumu değiştirebilirsiniz. Aşağıda Değiştir butonuna tıklandığında açılan pencere görülmektedir.

Access seçenekleri

Burada 1 Nolu alan Mevcut güvenilen konumu göstermektedir. 2 Nolu konum ise klasör altında başka klasörler varsa bunları da dahil etmek için işaretleyebilirsiniz. 3. Nolu alan ise Mevcut güvenilen konumu değiştirmek için kullanılır.

Geldik makalemizin sonuna.
Hepinize işinizde başarılar diler, bir daha ki makalemizde görüşmek dileğiyle 

Şimdilik,
Hoşcakalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar