MS Access Veritabanları, VBA ve SQL Kullanımı

Microsoft Access'e dair herşey...

Forma Resim Ekleme-1

Forma Resim Ekleme -1

Access veri tabanında formlara hangi yöntemlerle resim eklendiğini hep beraber görelim.

Formlara resim eklemenin farklı bir kaç yöntemi bulunmaktadır. Bir personel veri tabanında personelin resmini saklamak isteyebilirsiniz ya da bir ürünler tablosunda ürünlerin resmini saklamak isteyebilirsiniz. Ya da bir servis takip uygulamasında tamir için gelen ürünlerin resmini saklamak isteyebilirsiniz.

Yöntemler:

  • Tabloda tanımlanan Ek veri türü ile
  • Metin alanında resmin yolunu (Path) saklama ile

Yöntemlerin Avantajları ve Dezavantajları:

1.Yöntemde; 

Bir kayda ait birden fazla resim yükleyecekseniz bu yöntemi seçebilirsiniz. Ayrıca bu yöntemin bir avantajı ise sadece resim değil farklı formatlarda (bilgisayarda uygulaması bulunan, ofis veya acrobat reader gibi) dosyalar ekleyebilmeniz ve bunları ayrı bir pencerede açabilmenizdir. Dosyalar üzerinde kolaylıkla işlem yapabilirsiniz, ekleyebilir, kaldırabilir veya tümünü görüntüleyebilirsiniz. 

2.Yöntemde ise;

Bir kayda ait bir resim bulundurmak istiyorsanız (Personel bilgileri tablosu) bu yöntem daha uygun olacaktır. Fakat bu yöntemde resimler üzerinde işlem yapabilmek için VBA kodlarını kullanmak zorundayız. VBA kodu kullanarak resim ekleyebilir ve çıkarabiliriz. Oysa ki 1. Yöntemde hiç bir kod kullanmak zorunda değiliz.

Şimdi yöntemlerimizi açıklayalım:

1.Yöntem 


forma resim ekleme


forma resim ekleme

forma resim ekleme

forma resim ekleme

forma resim ekleme



2. Yöntemi bir sonraki yazımızda inceleyeceğiz.






Yorum Gönder

0 Yorumlar